Kari Karjalainen

Asianajaja

Puhelin (09) 6844 0613
Gsm 040 556 4110
kari.karjalainen@juridicus.fi

Puhelin (09) 6844 0613
Gsm 040 556 4110
kari.karjalainen@juridicus.fi

Oikeustieteen kandidaatti 1994
Asianajaja 2001
College of Law England and Wales IPD Courses:
– International Intellectual Property Rights, 2007
– International Business Organisations, 2007
– International Mergers and Acquisitions, 2008
– International Capital Markets, 2008
– International Arbitration 2009
International Bar Association, International Fellow 2009
Tullut toimistoon 2011
Osakas 2011

Erikoistumisalueet:
Tekijänoikeus
Yritysjärjestelyt ja -kaupat
Työoikeus
Kansainvälinen lisensointi
Yhtiöoikeus

Aikaisempi työkokemus:
Asianajotoimisto Karjalainen Oy 2005-2010
Asianajotoimisto Heikkilä Co. Oy 2003-2005
Asianajotoimisto Karjalainen yms. 1994-2003

Jäsenyydet:
Suomen Asianajajaliitto,
IBA (International Bar Association)

Luottamustoimet:
International Music Managers Forum, Chairman of Copyright Committee 2011-

Työkielet:
suomi
englanti
ruotsi

Referenssit


KTI — parempi tietää kuin olettaa

KTI Kiinteistötieto Oy (kti.fi) on suomalaista kiinteistöalaa palveleva puolueeton kahdenkymmenen hengen asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa informaatio- ja tutkimuspalveluja kiinteistöjohtamisen moninaisiin tarpeisiin. Perustehtävämme on tuottaa palveluja, jotka parantavat asiakkaidemme kiinteistöliiketoiminnan tuottavuutta ja kilpailukykyä. KTI:n asiakkaita ovat merkittävät Suomessa toimivat kiinteistösijoittajat, -kehittäjät, managerit, alan palveluyritykset sekä julkisen sektorin kiinteistöorganisaatiot.

Kari Karjalaisen asiantuntemus ja asiakaslähtöisyys ovat turvanneet luottamuksellisen ja vuosia jatkuneen hyvän yhteistyön yhtiömme kaikissa lakiasioissa.

Hanna Kaleva
toimitusjohtaja


Juutilainen LVI-talotekniikka

Lämpö- ja Wesijohtoliike P. Juutilainen Oy (pj.fi), joka tunnetaan nykyään lyhyemmin nimellä Juutilainen LVI-talotekniikka, on perustettu vuonna 1932. Yhtiömme toimii pääkaupunkiseudulla. Olemme erikoistuneet tuottamaan LVIS-, kaukolämpö- ja rakennusalan palveluja taloyhtiöille, yrityksille, yhteisöille ja yksityisille henkilöille.
Toimintamme tavoitteita ovat kokonaispalvelut asiakkaalle luotettavana toteuttajana ja toimittajana. Henkilöstömme käsittää noin kolmekymmentä ihmistä. Suurin osa työntekijöistä toimii lvi-huollon tai urakoinnin parissa. Yrityksemme työntekijöitä ovat lisäksi insinööritason työnjohtajat sekä vankan osaamisen omaava töiden vastaanotto.

Asianajaja Karjalainen on avustanut yhtiötä vuodesta 2009 alkaen mm. liiketoiminnan laajentumiseen liittyneessä yrityskaupassa ja kaikissa operatiiviseen toimintaan liittyvissä lakiasioissa. Palvelu on ollut aina ripeää, asiantuntevaa ja avuliasta. Toista ei tarvita.

Jyrki Harju
Hallituksen puheenjohtaja


RL Entertainment WKND

RL Entertainments AY on alunperin vuonna 2006 perustettu tapahtuma- ja konserttialan tuotantoyritys. Vuonna 2011 yritys muutti nimensä sekä yhtiömuotonsa ja yrityksestä tuli RL Concerts Oy (rle.fi). Yrityksen kantavana voimana on alusta alkaen ollut intohimo musiikkiin ja taitaviin artisteihin. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Vantaalla ja sivukonttori Tallinnassa. Päämarkkina-alueena on Suomi, mutta toiminta-alueena on myös Viro ja Balttianmaat.

Yritys on vuodesta 2008 lähtien tuonut Suomeen ja Viroon kansainvälisiä artisteja klubeille ja stadioneille. RL Concerts on tuottanut konsertteja muun muassa seuraaville artisteille: Queen feat Adam Lambert, Snoop Dogg, Pitbull, Wu-Tang Clan, Guano Apes, The Prodigy, Paul Anka, LMFAO, UB40 ja Jennifer Lopez. Vuonna 2012 yrityksen uusin aluevaltaus oli ensimmäistä kertaa järjestetty Weekend-musiikkifestivaali. Siitä tuli kahdessa vuodessa Suosituin ja menestynein musiikkifestivaali ja nyt sen sisarfestivaaleja järjestetään jo Virossa ja Ruotsissakin. Yhtiö tarvitsee silloin tällöin lakiasiainpalveluita erilaisiin asioihin. Meistä on hyvä, että voimme keskustella saman lakimiehen kanssa mitä moninaisimmista asioista ja kansainvälinen toimintaympäristömme tuo lisävaatimuksia lakimiehen valintaan.

Asianajaja Karjalainen hallitsee monimutkaiset sopimuskokonaisuudet ja riitojen ratkaisut myös kansainvälisessä ympäristössä ja siksi olemmekin käyttäneet häntä juridisena kumppanina toimintamme alusta alkaen.

Hardi Loog
hallituksen puheenjohtaja


Mikki Kunttu Oy

Mikki Kunttu Oy (mikkikunttu.com) on vuodesta 2006 lähtien tuonut valoa tilanteisiin. Yrittäjä Mikki Kunttu on Suomen tunnetuin ja yksi maailman tunnetuimmista valo- ja lavastetaiteilijoista. Hänen tunnetuimpia yhteistyökumppaneitaan ovat useat koti- ja ulkomaiset tanssitaiteilijat ja -ryhmät, heidän joukossaan Tero Saarinen, Jorma Elo, Jorma Uotinen, Carolyn Carlson, Akram Khan, Jirí Kylián ja Sidi Larbi Cherkaoui. Kunttu on tehnyt toistuvaa yhteistyötä myös Suomen Kansallisoopperan ja -baletin, Norjan Kansallisbaletin, Tanskan kuninkaallisen baletin sekä Bostonin baletin kanssa. Viimeisimpiä tuotantoja ovat vuoden 2016 euroviisut Tukholmassa ja 2015 Swan Lake Tanskan Kuninkaalliseen balettiin ja tulossa ovat Liisa Ihmemaassa Kansallisbalettiin ja The Nutcracker Bostonin Balettiin.

”Kansainvälinen välinen duuni vaatii kansainvälisen juristin. Olen käyttänyt asianajaja Kari Karjalaista alusta alkaen ja Juridicuksen monipuoliset palvelut ovat auttaneet elämän monissa vaiheissa.”

Mikki Kunttu


Fine Foods – Hyvää makua elämään

Fine Foods Oy Ltd (finefoods.fi) on vuonna 1987 perustettu perheyritys. Maahantuomme aitoja ja laadukkaita aasialaisia elintarvikkeita ja lisäksi kansainvälisten elintarvikebrändien maustetuotteita, hilloja ja marmeladeja. Valikoimassamme on yli 200 tuotetta. Kaikille tuotteillemme on yhteistä korkea laatu ja aitous. Spice Up! on oma tuotemerkkimme, jonka lanseerasimme vuonna 2003. Valikoimaan kuuluu aasialaisia maustekastikkeita, - tahnoja ja nuudeleita. Edustettuja tuotemerkkejä ovat mm. Yutaka, Truly India, One Dish Asia, Al Fez, Mackays ja St.Dalfour. Toimintamme ulkomaisen ja kotimaisen toimintaympäristön rajapinnassa edellyttää myös monipuolista oikeudellista osaamista.

Asianajaja Kari Karjalainen oli avustamassa yrityksen sukupolvenvaihdoksessa vuonna 2008 ja siitä lähtien olemme luottaneet häneen niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin liikejuridiikassa. Tämän päivän liike-elämän vaatimuksissa emme tule enää toimeen ilman kumppanuutta arvostavaa asianajotoimistoa. Käytännössä Asianajotoimisto Juridicus Oy toimiiikin ulkoistettuna lakiasiainosastonamme.

Kati Lamppu
toimitusjohtaja, Espoo


NRJ Finland Oy Ab

NRJ – Hit Music Only

NRJ Finland Oy Ab (nrj.fi/radionostalgia.fi) on osa kansainvälistä NRJ-perhettä ja sillä on Suomessa kaksi radiokanavaa Radio NRJ ja Nostalgia ja niihin liittyvät digitaaliset palvelut. ”Osana monikansallista konsernia tarvitsemme Suomessa lakimiehen, joka pystyy keskustelemaan myös konsernin kanssa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Asianajotoimisto Juridicus Oy: asiantuntevaan juridiseen apuun” kertoo Anette Raunio.


Aronia Group – autamme asiakkaitamme onnistumaan

Vuodesta 2000 toiminut Aronia Group (www.aronia.fi) on Suomen arvostetuimpia pk- ja perheyritysten omistuksen järjestelijöitä. Aronia on suorittanut useita satoja toimeksiantoja eri toimialoilla. Palveluihin kuuluvat yritysten osto- ja myyntitoimeksiannot, sukupolvenvaihdokset ja muut yritysjärjestelyt sekä näihin liittyvät laki- ja veropalvelut.

Olemme tehneet yhteistyötä asianajaja Kari Karjalaisen kanssa vuodesta 2003. Palvelu on ripeää ja asiantuntevaa. Siksi Asianajotoimisto Juridicus Oy on kumppanimme yritysjärjestelyjen juridiikassa.

Lars Lindholm
perustaja, hallituksen puheenjohtaja