Yritysjärjestelyt

Annamme apua yritysjärjestelyn juridiseen strukturointiin sekä luovuttajalle että luovutuksensaajalle. Autamme juridisen muodon valinnassa, suunnittelemme yritysjärjestelyn rakenteen ja laadimme tarvittavat asiakirjat sekä avustamme järjestelyn loppuun saattamisessa.

Yritysjärjestelyissä yrityksen omistuspohjaa muutetaan tai osa yrityksen liiketoiminnasta siirretään toiseen yhtiöön. Yritysjärjestelyissä on kaksi ulottuvuutta, taloudellinen ja juridinen. Asianajotoimisto Juridicus antaa apua yritysjärjestelyn juridiseen strukturointiin niin luovuttajalle kuin luovutuksensaajallekin. Autamme teitä tarvittavan juridisen muodon valinnassa ja suunnittelemme kanssanne kaupan rakenteen juridiselta osalta. Laadimme tarvittavat asiakirjat kuten vaikkapa salassapitosopimukset, kauppakirjat, osakassopimukset ja tarvittavat pöytäkirjat ja ilmoitukset. Myös apuyhtiöiden perustaminen käy kauttamme vaivattomasti. Haluttaessa teemme oikeudellisen due diligenssin kohteeseen ja joskus myös verottajan ennakkoratkaisun hakeminen on katsottu tarpeelliseksi.

Onnistuneessa yritysjärjestelyssä suurena osana on hyvä taloudellinen suunnittelu, paitsi verojen, myös siirrettävän liiketoiminnan liiketoimintaan kuntoon saattamisen ja oikean hinnoittelun kannalta. Näissä taloudellisissa asioissa teemme tarvittaessa yhteistyötä asiansa osaavien ekonomien kanssa, he laskevat hintoja ja suunnittelevat osaltaan kaupan rakennetta ja rahoitusta. Me haluamme teidän onnistuvan.

Asianajajamme ovat olleet avustamassa lukuisissa sukupolvenvaihdostilanteissa. Sukupolvenvaihdos vaatii valmistelua ja usein valmistella tarvitsee osapuolten lisäksi kohdeyritystä. Tarvittaessa olemme kartoittamassa ja auttamassa erilaisia tapoja toteuttaa vaihdos ja luonnollisesti laadimme tai tarkistamme sukupolvenvaihdokseen liittyvät sopimukset ja muut asiakirjat.

Yleensä yrittäjä ei törmää yritysjärjestelyyn kuin pari kertaa elämässään ja tilanne voi tuntua vaikeasti hahmoteltavalta. Juridicuksen yritysjärjestelytiimimme on ollut mukana yli sadassa yritysjärjestelyssä ja kokemuksemme auttaa teitä välttämään virheitä ja tekemään onnistuneen yrityskaupan.

Yritysjärjestelyt tiimin vetäjä on asianajaja Kari Karjalainen.

Vastuuvapauslauseke: Nämä Sivut on tarkoitettu ainoastaan tiedottamiseen. Sivuilla esitettävät tiedot eivät muodosta oikeudellisia tai muitakaan neuvoja eikä niitä tule pitää neuvoina. Emme vastaa toimenpiteistä, joihin on ryhdytty näiden sivujen sisältämien tietojen nojalla. Huomautamme, että asianajajavastuun edellyttämä toimeksianto edellyttää Sopimusta.